27 May 2012

Educated rats

Kawan aku, KC, merupakan pharmacist yang bekerja di sebuah hospital di pedalaman Sarawak. Baru-baru ni dia mengeluh sebab stok ubat dia kena songlap dengan tikus.

Yang peliknya, pandai pulak tikus-tikus ni pilih ubat yang tak merbahaya, maksud aku yang paling kurang side effects la. Hahaha.




Paling teruk kena kekah, Sirap Multivitamin. Memang gemuk la menatang2 ni nanti.

Pastu 2nd choice, oral rehdyration salt. Manis + masin, logik gak la
 

Ubat batuk Benadryl pun dorang lanyak. Pandai pulak tu pilih,yang kena bahan ni ubat batuk yang bancuhan khas untuk kanak-kanak. Tau lak takut overdose kalau minum ubat batuk orang dewasa.
 

Salbutamol pun jadi..ubat untuk sesak nafas, asma @ batuk. Yang ni kalau overdose denyutan jantung jadi laju.







Share |

14 May 2012

Selamat Hari Ibu

Kecuali buat pengikut Ustaz Azhar Idrus.



"Slightly more than half of everything I am is thanks to you"



Share |
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...