17 December 2012

Zodiak



Ramalan zodiak tu mengarut. Faham?


Share |

16 December 2012

Rape aXe


Kes rogol merupakan jenayah yang amat berleluasa di Afrika Selatan. Melalui satu tinjauan ke atas 4000 orang wanita di sana, 1 daripada 3 wanita mengaku mereka pernah dirogol.

Disebabkan oleh itu, seorang juruteknik perubatan bernama Sonette Ehlers mencipta sejenis alat yang dinamakan sebagai Rape aXe (gambar). Ehlers mendapat idea untuk mencipta alat ni selepas seorang lelaki datang ke hospital tempat dia bekerja dalam keadaan mengerang kesakitan akibat zakarnya terlekat pada zip seluar.

Alat Rape aXe ni cara pakai dia, err camne eh. Ade la applicator dia untuk masukkan alat ni dalam vagina perempuan. Camtu la. 

Ketika menerima kritikan yang mengatakan alat ni seolah-olah alat penyeksaan yang tak bertamadun, Ehlers memberikan komen, "Penyeksaan yang tak bertamadun sesuai untuk perbuatan yang tak bertamadun".

Alat ni dah mendapat liputan media sejak 2005, tapi sampai sekarang masih belum dipasarkan di mana-mana pasaran.



Share |

10 December 2012

Teka nama natang #2

Jawapan kepada teka nama natang #1 = hedgehog. Landak kecik, er boleh gak la. Natang tu takde kat Malaysia, kalau ade yg bela kat Malaysia tu maksudnya benda tu import bawak masuk dari luar la tu.

Ha cuba teka ape nama natang kat bawah ni.





Share |

07 December 2012

Get a life



Because you only live once on this planet.


Share |

05 December 2012

Nampaknya Kita Sudah Menemui Partikel Baru

Pusat PseudoSains, 5 Dis : Pada tahun 2009 lepas, ahli fizik di Fermilab, Chicago telah menemui sebuah partikel yang agak ganjil. Partikel itu diberi nama Y(4140). Partikel ini telah memberi kemisterian kerana ciri-ciri partikel ini boleh memberi jalan untuk menghasilkan bahan baru. Namun setelah kajian menyeluruh terhadap partikel baru ini dengan menggunakan Large Hadron Collider. Pada November 2012, partikel ini telah di-sahkan kewujudannya tetapi masih belum pasti sama ada ia boleh disesuaikan dengan partikel lain seperti proton dan neutrons kerana ahli fizik kekurangan kefahaman untuk memahami jasad partikel ini. Partikel ini secara ringkasnya mempunyai 4.1 elektronvolts (GeV). Walaubagaimanapun, ini merupakan penemuan yang amat menarik.



Share |

04 December 2012

Cat in a bra

Betul ke?


Share |
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...